Πώς εφαρμόζετε και σε ποιούς απευθύνεται

Πώς εφαρμόζετε και σε ποιούς απευθύνεται

Πώς εφαρμόζεται η μέθοδος Feldenkrais

 

Μέσω δύο τεχνικών:

Α. Ομαδικά μαθήματα Α.Τ.Μ.(Awareness Through Movement):

Ο πρακτικός Feldenkrais καθοδηγεί μέσα από λεκτικές οδηγίες μία ομάδα ατόμων με σκοπό να εφαρμόσουν πρότυπα κίνησης με ήπιο τρόπο εξερευνώντας παράλληλα το φάσμα, την λειτουργικότητα και τη ποιότητα της κάθε κίνησης.

Σε αντίθεση με κάθε μορφή κίνησης-γυμναστικής όπου το άτομο επαναλαμβάνει μηχανικά ασκήσεις στα ομαδικά μαθήματα Feldenkrais, το ενδιαφέρον μας βρίσκεται στο πώς το νευρικό σύστημα οργανώνει το σώμα μας και στο πώς θα μπορέσουμε να αλλάξουμε τις συνήθειες μας δίνοντας στον εγκέφαλο καινούργιες πληροφορίες με σκοπό να απαλλαγούμε από τον πόνο, να κινηθούμε ελεύθερα χρησιμοποιώντας την βαρύτητα και όχι μυϊκή ένταση, ανακαλύπτοντας καινούργιους τρόπους λειτουργίας στη καθημερινότητάς μας. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και ορατά, το άτομο αισθάνεται ότι μπορεί να σταθεί, να περπατήσει και να κάνει οτιδήποτε έχοντας την αίσθηση της άνεσης και της χάρης.

B. Ατομικές συνεδρίες F.I.(Functional Integration):

Οι ατομικές συνεδρίες Feldenkrais προσαρμόζονται σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου. Σκοπό έχουν την εκπαίδευση του σε πρότυπα κίνησης, αποφεύγοντας τον πόνο και μαθαίνοντας το να περιορίζει τη προσπάθεια να κινείτε ελεύθερα βιώνοντας την αίσθηση των συνδέσεων μεταξύ των μερών του σώματος. Οι συνεδρίες αυτές μπορούν να λειτουργήσουν θεραπευτικά σε προβλήματα που προκύπτουν από λανθασμένη στάση, χρόνιους πόνους, μυϊκές ανισορροπίες, νευρολογικές παθήσεις παιδιών και ενηλίκων, παθήσεις σπονδυλικής στήλης (Σκολίωση, Κύφωση, κ.α.), χρόνιες ψυχοσωματικές και κιναισθητικές δυσλειτουργίες (διαταραχή αιθουσαίου συστήματος, πονοκέφαλος τάσης, κ.α.)

 

Πού και σε ποιους απευθύνεται η μέθοδος Feldenkrais;

 

  • Σε παιδιά και ενήλικες
  • Σε άτομα που χρησιμοποιούν επαναλαμβανόμενες κινήσεις π.χ. Computer, χειρονακτικές εργασίες
  • Σε χρόνιους τραυματισμούς και χρόνια μυοσκελετικά-νευρολογικά προβλήματα
  • Σε άτομα με αγχώδεις διαταραχές και σωματική ένταση
  • Αυχενικό σύνδρομο, πόνους στους ώμους, οσφυαλγία, ισχιαλγία, πόνους στα γόνατα, προβλήματα στη βάδιση
  • Σε αθλητές, μουσικούς, χορευτές που επιθυμούν τη βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων τους καθώς και σε υγιείς ανθρώπους που επιθυμούν τη βελτίωση της σωματικής τους στάσης, της αναπνοής και της ισορροπίας
  • Σε θεραπευτές που επιθυμούν να βελτιώσουν τη θεραπευτική διαδικασία
joomla wellnessLorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s...
Heeey, this is poll in the drop-down menu?!